DIY dieren kaarthouders speelgoeddieren verf knutselen

Dieren kaarthouders

Deze dierenkaarthouders zijn een leuk DIY projectje voor in het weekend. Niet al te moeilijk, en het resultaat is super leuk! Ook leuk als decoratie voor de kinderkamer.

Yes, een keer een DIY van Nederlandse bodem, deze stond al ee n tijdje op de planning.

Een hele tijd geleden waren de plastic dieren een mooie score bij de kringloop. Nu is een bezoekje aan de kringloop misschien niet zo’n goed idee maar misschien heb je nog een zak oud speelgoed op zolder?

De andere benodigdheden heb je misschien zelfs wel in huis!

Dan kun je zelf deze leuke kaarthouders gaan maken. We sturen nu allemaal meer kaarten dan voorheen. Zonde als die lieve berichten in een la belanden toch?

speelgoeddieren DIY

Benodigdheden:

  • Plastic dieren
  • Figuurzaag
  • Schuurpapier
  • Spuitbus met jouw kleur verf
  • Vuilniszak/oude handdoek

Zo maak je de dieren kaarthouders:

Zet de plastic dieren op een vlakke ondergrond. Ga na welke dieren goed blijven staan, daar kun je een kaarthouder van maken. 

dieren kaarthouders DIY knutselen speelgoeddieren

Zaag in deze dieren in het midden een gleuf met de figuurzaag. Let op dat je niet te ver zaagt, de gleuf moet diep genoeg zijn om een kaart in te zetten maar niet het dier in tweeën delen. Schuur de randjes van de gleuf glad met het schuurpapier. 

dieren kaarthouders zelf maken

Tijd om de dieren in een kleur te spuiten! 

Gebruik een oude handdoek of opengeknipte vuilniszak om de dieren op te zetten. Spuit met een spuitbus, begin met een dunne laag. Spuit de verf niet te dik, dan gaat het druipen. Je kunt beter met meerdere lagen werken die je tussendoor laat drogen.Vergeet de onderkant van de dieren niet.

Laten drogen en klaar zijn de kaarthouders!

DIY dieren kaarthouders speelgoeddieren verf knutselen

Gerelateerde posts