placemat versieren herfst knutselen diy tutorial stap voor stap

DIY Placemats met print

Deze placemats zijn zo makkelijk om te maken, we durven het bijna geen DIY te noemen. Lees hier hoe je zelf ook snel zo’n mooie placemat maakt. Perfect ter decoratie op een mooi gedekte tafel!

placemat diy tutorial knutselen

Wie ons een beetje kent weet dat we dol zijn op een mooi gedekte tafel. Elke gelegenheid grijpen we aan om het leuk aan te kleden. Zeker tijdens de coronatijd waarin we het vaker thuis gezellig maakte dan ergens uiteten te gaan.

Onze collectie servies, servetten (heb je onze DIY voor servetringen al gezien?) en glaswerk begint inmiddels dan ook aardig uit te dijen. Een stel leuke placemats konden dus zeker niet ontbreken!

Deze placemats heb je in een handomdraai gemaakt. Het is dan ook een perfect knutselproject om samen met kinderen te doen, aangezien hun spanningsboog ontbreekt, ehhh.. kort is.

Nog een tipje voor dit weekend: plan eens een gezellige brunch in. Sinds eerder genoemde corona doen wij dit regelmatig thuis en het is een groot succes. Lekker in je pyjama dus alleen de tafel hoeft te worden opgedirkt. En ja je ziet het goed: dat zijn baked beans. Zo Engels ben ik (Roos) inmiddels wel.

Benodigdheden:

  • PVC Placemats – bijvoorbeeld deze van Amazon
  • Acryl- of hobbyverf
  • Zwarte marker
  • Kwastje

Aan de slag!

placemats tutorial print knutselen decoratie tafelversiering

Schilder verschillende vormen – een beetje zoals bladeren – op je placemats.

Voeg steeds meer vormen toe in complementaire kleuren tot de hele placemat is bedekt.

Maak her en der wat stippen met een zwarte marker. Klaar is je placemat!

placemats brunch tafel dekken versieren ontbijt

 

 

placemat versieren herfst knutselen diy tutorial stap voor stap

Gerelateerde posts