DIY Servetringen van klei

Deze diy servetringen zijn super gemakkelijk om te maken. Ideaal voor een regenachtige middag in de kerstvakantie. Je kunt de servetringen schilderen in een kleur die mooi past bij jouw servies. Deze diy is ook heel leuk om samen met je kinderen te doen!

Wij houden alle drie erg van de gezelligheid rond de feestdagen. Een van de dingen waar we erg van kunnen genieten is een mooi gedekte tafel. Ongeacht de setting – een uitgebreid 5 gangen menu of lekker gourmetten – een stoffen servet mét servetring eromheen maakt het helemaal af.

We maken deze servetringen af met een laagje “mod podge”. Deze lijm is erg geschikt om een vernislaagje aan te brengen op al je kleiprojecten en geeft de servetringen een mooie glans. Je kunt deze stap uiteraard achterwege laten als je servetringen liever mat houdt.

DIY Servetringen

servetringen zelf maken

Benodigdheden:

 

Aan de slag!

servetringen stap 1

Kneed balletjes ter grootte van een walnoot van de klei. Wij maakten 6 servetringen, dus hadden we 6 balletjes nodig.

servetringen diy

Kneed een lange sliert van de balletjes, rol uit tot een lap en snijd de klei vervolgens in een smalle, rechte reep.

klei servetringen

Rol de klei om de wcrol heen en ‘plak’ de einden aan elkaar. Verwijder de wcrol voorzichtig. Laat de servetringen 24 tot 48 uur drogen op een warme en droge plaats.

Voor een glad resultaat kun je de servetringen lichtjes schuren. Als je voor een ‘ruigere’ uitstraling gaat, kun je deze stap overslaan.

Schilder de servetringen in de gewenste kleur. Je kunt schilders- of washitape gebruiken als je verschillende vlakken wil schilderen. Laat de verf goed drogen en breng dan een laagje mod podge aan.

Gerelateerde posts