wierrookhouder diy klei tutorial hand zelf maken

DIY Wierrookhouder hand van klei

We hebben weer een leuke DIY voor je! Deze wierrookhouder is super gemakkelijk om te maken en staat mooi in elk interieur.

Geur en emoties zijn sterk met elkaar verbonden, met geuren kun je dus de sfeer van een ruimte enorm beïnvloeden. Zo werken geuren als lavendel, jasmijn en lotus ontspannend, terwijl citrusgeuren en munt juist verkwikkend werken.

Zelf ben ik gek op de geur van cederhout in combinatie met mandarijn. Ik steek altijd een wierrookstokje aan tijdens yoga, om ook thuis dat ‘yogastudiogevoel’ te creëren.

Al even was ik op zoek naar een mooie wierrrookhouder. Een hele hoop vond ik echter veel te duur. Dat maak ik lekker zelf wel!

Ik maakte deze wierrookhouden van zelfdrogende klei. Dit is zulk top spul, je kan er echt vanalles mee maken. Eerder maakte ik al sierradenbakjes en servetringen van klei. Je koopt de klei bijvoorbeeld hier bij Bol.com, maar ik heb het ook bij de Tiger zien liggen voor een paar euro.

Wij gebruiken in deze tutorial de vorm van een hand voor de wierrookhouder, omdat dit goed past bij yoga. Je kunt natuurlijk ook een bloem of zon gebruiken, net wat je mooi vindt! Doordat je de klei verft kun je wierrookhouder helemaal naar jouw smaak en interieur aanpassen.

Benodigdheden:

Aan de slag!

Teken een hand (of andere vorm) op een A4tje en knip uit.

Kneed een stuk klei even door, tot het soepel is. Maak er een bol van, en rol die vervolgens uit tot een lap van ongeveer 1cm dik. Leg het papier op je klei en snijd de vorm uit.

Prik met een spijker een gaatje voor je wierrookstokje. Wiebel de spijker een beetje heen en weer, zodat het gaatje groot genoeg is. Maak met een mesje lichtjes inkepingen bij de vingers en lijnen op de hand. Maak je vinger nat om randjes glad te strijken.

klei wierrookhouder hand

‘Vouw’ de wierrookhouder een beetje rond, bijvoorbeeld door deze in een kommetje te leggen. Laat de klei 24 – 48 uur drogen op een droge plaats.

Schuur de wierrookhouder lichtjes met een schuurpapiertje.

Schilder de wierrookhouder in de gewenste kleur. Laat de verf goed drogen en breng dan een laagje mod podge aan.

wierrookhouder klei hand

 

wierrookhouder diy klei tutorial hand zelf maken

Gerelateerde posts