Herfst bloemenkrans

Zodra de herfst haar intrede doet, krijg ik direct zin om mijn huis helemaal gezellig te maken. Het liefst maak ik de decoraties zelf natuurlijk. Het fröbelen is een perfecte besteding voor een regenachtige herfstdag.

Deze bloemenkrans staat enig op je voordeur. Ik krijg dan direct visioenen van helemaal gestylde front porches – op z’n Amerikaans – met duizend pompoenen enzo.

 

Herfst voordeur

Zoiets 😉 Foto’s hier en hier gevonden

Helaas woon ik in een appartementencomplex, dus blijft zo’n herfst voordeur voorlopig toekomstmuziek. Maar de bloemenkrans staat ook leuk op de schouw of in de vensterbank.

Benodigdheden

Bloemenkrans benodigdheden

Borduurring
Nep takken zoals eucalyptus
Nep bloemen
Ijzerdraad
Sterke lijm
Tangetjes om het ijzerdraad mee te buigen en te knippen
Lintje om op te hangen

Als je een borduurring koopt, krijg je er altijd twee. Je kunt met deze benodigdheden dus twee kransen maken. Leuk om een aan vriendin te geven!

Veel DIYs die ik online zag maakten gebruik van een lijmpistool. Nu heb ik dat niet, dus ik gebruikte gewoon sterke lijm. Werkte prima.

Zo maak je de bloemenkrans

bloemenkrans stap 1

Haal de borduurringen uit elkaar.

Bloemenkrans herfst stap 2

bloemenkrans stap 3

Begin met de takken. Drapeer over de ring heen en knip de gewenste hoeveelheid af. Maak deze vast aan de ring met ijzerdraad.

bloemenkrans stap 4

Knip vervolgens de bloemen los van de steeltjes. Maak deze vast aan de takken met lijm of ijzerdraad, afhankelijk van de soort bloem. Zo maakte ik de rozen en katoenbollen vast met lijm, omdat deze een ‘platte’ achterkant hebben en de takjes met ijzerdraad.

bloemenkrans stap 4

Knoop een lint aan de bovenkant van de ring om je bloemenkrans op te hangen.

 

 

Gerelateerde posts