kerstkrans diy folieslinger tutorial stap-voor-stap zelf maken knutselen kerstballen

Kerstkrans met folieslinger en kerstballen

Met alle kerstversiering in huis, kan een mooie kerstkrans aan de voordeur natuurlijk niet ontbreken! Waar we eerder gingen voor minimalistische decoratie, kun je met deze kerstkrans juist Β voor lekker kitsch gaan.

Onze kerstkrans is nog enigszins subtiel met een witte kerstlinger en gouden ballen, maar een over-the-top wreath met een roze folieslinger en felgekleurde kerstballen lijkt me ook wel tof. Je hoeft de kerstkrans overigens niet aan de deur te hangen natuurlijk. Het is ook leuk op tafel met bijvoorbeeld een grote kaars in het midden.

Ik gebruikte voor deze kerstkrans wederom een ijzeren ring als basis. Je kunt ook een borduurring gebruiken of zelfs een ijzeren kleerhanger!

Voor deze DIY heb je een lijmpistool nodig. Je kunt eventueel ook gewoon sterke lijm gebruiken, maar ik raad een lijmpistool toch echt aan. Als je een beetje van knutselen houdt is het de investering ook zΓ³ waard!

kerstkrans diy folieslinger tutorial stap-voor-stap zelf maken knutselen kerstballen benodigdheden

Benodigdheden

Ijzeren ring
3 meter folieslinger (drie losse slingers)
Verschillende grootten kerstballen
Lijmpistool

Zo maak je de kerstkrans!

kerstkrans diy folieslinger tutorial stap-voor-stap zelf maken knutselen kerstballen stap 1

Lijm het uiteinde van een folieslinger vast aan de ijzeren ring en wikkel de slinger om de ring heen. Voor een mooie dikke krans gebruikte ik drie slingers – dus drie meter in totaal.

Lijm de kerstballen vast op de krans. Begin met de grote ballen en vul later de gaten op met kleine ballen. Je kunt de hele krans bedekken, maar ik vond het wel mooi om alleen een β€˜zijkant’ te doen.

 

kerstkrans diy folieslinger tutorial stap-voor-stap zelf maken knutselen kerstballen

Gerelateerde posts