Regenboog muurhanger maken

Regenbogen, je ziet ze overal. Zeker als je zoals ik, Roos, bezig bent met het inrichten van een babykamer. Super leuke trend, wat ons betreft.

Via Pinterest – volg je ons daar al? – kwam ik erachter dat het maken van een regenboog muurhanger niet heel ingewikkeld is. En wij zouden FRITSY niet zijn, als we dat niet wilden proberen natuurlijk! Nu ik weet hoe het werkt, ben ik helemaal enthousiast om verschillende soorten regenbogen te gaan maken.

Ik moet eerlijk zijn, het is niet het snelste DIY project. Het wikkelen van het touw is vrij tijdrovend. Gelukkig is het iets dat je kan doen terwijl je Netflix kijkt. Maar als je niet van knutselen houdt, is dit wellicht niet het beste project om mee te starten. πŸ˜‰

Ik ben mega blij met het resultaat. Doordat ik regenboog muurhanger zelf maakte, kon ik de kleuren perfect matchen met de rest van de babykamer.

Let’s get started! Laat het ons weten als jij ook aan de slag gaat!

Regenboog muurhanger diy

Benodigdheden

Regenboog muurhanger stap 1

  • Dik touw. Ik gebruikte jute touw, maar je kunt in prinncipe elk soort touw gebruiken wat ongeveer 15mm dik is.
  • Wol. Je kunt verschillende soorten wol gebruiken, maar hoe dikker de wol hoe sneller het wikkelen zal gaan. Zorg ervoor dat je genoeg wol hebt van 1 kleur (been there!).
  • Ijzerdraad en een tangetje om ijzerdraad mee te knippen
  • Naald en draad om de bogen aan elkaar te naaien.
  • Schaar
  • Plakband en schilderstape

Instructies

Leg het touw neer in de vorm van een regenboog. Ik gebruikte 5 bogen voor mijn regenboog muurhanger. Veel andere voorbeelden hebben er 7, maar dat vond ik teveel werk 😊 Een oneven aantal is mooier dan een even aantal.

Regenboog muurhanger stap 3

Knip het touw in individuele bogen. Tape het einde van je touw in, zodat het niet gaat rafelen.

Regenboog muurhanger stap 4

Regenboog muurhanger stap 5

Regenboog muurhanger stap 6

Knip een stuk ijzerdraad voor elke boog en buig het in de juiste vorm. Maak het ijzerdraadje korter dan de boog. Plak het ijzerdraad vast aan het touw met een beetje plakband.

Regenboog muurhanger stap 7

Knoop de wol vast aan de onderkant van je boog en draai de wol strak om het touw heen. Het geeft niet als je het touw er nog een beetje doorheen ziet. Door een beetje te schuiven met het wol, kun je dit vaak ook oplossen. Draai de wol een paar keer extra aan de onderkant en zet vast met een knoop.

Regenboog muurhanger stap 9

Leg de twee kleinste bogen strak tegen elkaar en zet op 3 punten vast met een paar steekjes. Het touw is veel te dik om de naald in het geheel doorheen te steken, maar ik probeerde wel een deel van het touw mee te stikken. Leg een voor een de bogen tegen de regenboog aan en naai vast.

Regenboog muurhanger stap 10

Verwijder het schilderstape van de onderkant van het touw. Je kunt de onderkant nog een beetje bijknippen.

Stik eventueel een touwtje aan de achterkant van je regenboog om hem op te hangen.

Dit is ook een perfecte fotoproof voor familiefotografie

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde posts