suikerscrub blokjes diy zelf maken tutorial bad douche

Suikerscrub blokjes

In deze simpele tutorial leggen we je uit hoe je zelf suikerscrub blokjes maakt. De naam zegt het al: suikerscrub, maar dan in blokjesvorm. Handig per aparte portie voor in de douche.

Het afgelopen jaar hebben we natuurlijk van alles thuis ‘nagemaakt’. Zo is Lotte nu een pro in nagels lakken, speelt Roos elk weekend restaurantje en doet Amber ondertussen alsof ze een kinderopvang runt. Ook de badkamer toveren we om tot thuisspa. Cruciaal daarbij is fijne bad- en doucheproducten. Uiteraard maken wij deze ook zelf!

We deelden al eens eerder een tutorial voor een suikerscrub. Het is dan ook één van mijn favoriete dingen om zelf te maken; het is heel makkelijk en de benodigdheden heb je vaak al in huis. Doe de suikerscrub in een potje, plak er een mooi etiket op en klaar is je zelfgemaakte cadeautje!

M’n nieuwe favoriete ding is suikerscrub blokjes. Het heeft dezelfde ingrediënten als suikerscrub, maar dan met ook een beetje zeep die de boel aan elkaar plakt. Zo krijg je individuele porties. Dat is niet alleen handig, maar de blokjes zien er ook zo schattig uit!

suikerscrub blokjes diy zelf maken tutorial bad douche stap voor stap

Benodigdheden

  • 50 g zeep – ongeveer een half blok
  • 3 el kokosolie
  • 120 g suiker
  • 25 druppels lavendel essentiële olie
  • 2 el gedroogde lavendel
  • Siliconen ijsklontjes bakje

suikerscrub blokjes diy zelf maken tutorial bad douche thuisspa

Zo maak je de suikerscrubblokjes

Raps de zeep tot kleine schilfers. Doe de zeep met de kokosolie in een kom en verhit (op half vermogen) voor zo’n 5 minuten, in 30 seconden intervallen om tussendoor te roeren, tot de zeep en olie zijn gesmolten.

Voeg de essentiële olie en gedroogde lavendel toe. Roer vervolgens ook de suiker erdoor. Giet het mengsel in de ijsklontjes vorm. Je moet snel te werk gaan, zodat het mengsel niet stolt voor je het in de mal hebt gegoten. Druk je suikerscrub mengsel stevig aan met de achterkant van een lepel en laat het geheel hard worden. Je kunt de vorm ook even in de vriezer zetten.

Gebruik de suikerscrubblokjes alleen in de douche en niet in bad. Je wilt niet zitten weken in suikerwater, daar kun je schimmel van krijgen.

suikerscrub blokjes diy zelf maken tutorial bad douche badkamer

suikerscrub blokjes diy zelf maken tutorial bad douche

Gerelateerde posts