broodzak zelf maken diy canvast tas katoen

Zelf broodzak maken van een canvastas

Tijdens de corona maanden ben ik, heel cliché, ook aan het brood bakken geslagen. Het maken van je eigen brood is ook een hele fijne bezigheid. Geen wonder dat heel de wereld los leek te gaan; op instagram vlogen de zuurdesems je om de oren.

Ik krijg altijd een heel nostalgisch gevoel van zelfgebakken brood. Misschien is het de heerlijke geur?  Het is in ieder geval een heel vervullend klusje, ik voel me altijd helemaal een goed jaren 50 huisvrouwtje als ik sta te kneden.

Om de huiselijkheid compleet te maken wil ik ook een gezellig broodzakje om mijn brood in te stoppen. En die maak je natuurlijk ook zelf!

Deze broodzak is eenvoudig zelf te maken van een canvas tas. Je hebt geen naaimachine nodig en het is slechts een halfuurtje werk. Net als bij de herfsttas die ik eerder maakte, tekende ik met zwarte stift een leuk printje op mijn broodzak.

diy katoenen broodzak

Benodigdheden

Canvas tas
Tornmesje of klein schaartje
Zwarte stift
Lint, touw of een veter
Veiligheidsspeld

Zo maak je de broodzak

Je begint met het verwijderen van de hengsels van de tas. Ik gebruik een tornmesje om de stiksels los te maken (je koopt een tornmesje gewoon bij de HEMA), maar dit kan je ook doen met een klein schaartje.

De bovenkant van de canvas tas is omgestikt. Maak dit aan de zijkant open, wederom met je tornmesje, zodat je het touw erdoorheen kan rijgen. Om je touw of lint gemakkelijk door de bovenkant te rijgen, maak je een veiligheidsspeld vast aan het uiteinde. Hierdoor heb je meer grip op je lint.

Teken eventueel een leuk printje op je broodzak.

 

broodzak zelf maken diy canvast tas katoen

Gerelateerde posts