Zelfgemaakte sieradenbakjes van klei

Alle drie zijn we gek op mooi servies. Op tweedehands markten of in concept-stores laten we ons regelmatig verleiden tot weer een nieuw bord, kopje of kommetje. De kasten puilen uit, maar het is onweerstaanbaar!

De laatste tijd zitten we dan ook steeds dingen te pinnen voor mooi keramiek of handgeschilderd servies. Het liefst zouden we ook onze eigen borden maken – maar dat blijkt moeilijker dan gedacht.

Via Pinterest kwam ik vervolgens uit bij zelfhardende klei. De naam zegt het al: hier heb je geen oven voor nodig. De klei is makkelijk om mee te werken en kan je na het drogen ook schilderen. Maar, let op: deze klei is niet waterbestendig en niet geschikt om van te eten.

Aangezien het de eerste keer was dat ik iets van klei ging maken, begon ik simpel met deze sieradenhouders. Super makkelijk om te maken en je kan er alle kanten mee op. De sieradenbakjes lijken me ook een erg leuk cadeautje, bijvoorbeeld samen met een paar oorbellen.

Sieradenbakjes van zelfhardende klei

 

Benodigdheden:

Aan de slag!

Kneed twee balletjes, ter grootte van een kleine sinaasappel, van de klei. Je kunt natuurlijk ook kleinere balletjes kneden, als je een kleiner schaaltje wilt.

Rol de klei plat met de deegroller, tot ongeveer 1cm dik.

[vc_row][vc_column width=’1/2′][/vc_column][vc_column width=’1/2′][/vc_column][/vc_row]

Gebruik een bord of schaaltje om een rondje uit te snijden. Vouw de randjes een beetje zodat ze omhoog gaan staan.

Maak je vingers nat om het oppervlakte wat gladder te ‘poetsen’. Als je een wat “ruigere” look wil, kun je deze stap overslaan.

[vc_row][vc_column width=’1/2′][/vc_column][vc_column width=’1/2′][/vc_column][/vc_row]

Gebruik de letterstempels om een boodschap in het midden van je sieradenbakje te plaatsen.

Laat het bakje drogen voor een tot twee dagen, tot de klei volledig is opgedroogd.

Schilder je sieradenbakje wit en laat drogen voor zo’n vijf minuten. Gebruik een klein kwastje om de letters en de randjes goud te schilderen.

Laat de verf even drogen en klaar ben je!

[vc_row][vc_column width=’1/2′][/vc_column][vc_column width=’1/2′][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde posts