Clapham – Foodie paradijs in zuidwest London

Onze FRITSY Roos woont al ruim 4 jaar in Londen, samen met haar man. Roos woont in Clapham – een levendige wijk ten zuiden van de Thames. Haar buurtje is een echt foodie paradijs: bomvol leuke restaurants en pubs. Vandaag deelt ze haar favoriete plekken! Dus als jij binnenkort een tripje naar Londen hebt geboekt, lees dan vooral verder!

 

trinity restaurant londen

Trinity Restaurant

Dit restaurant, in het hart van Clapham Old Town, is bekroond met een Michelinster. Het is dan ook vooral geschikt voor als je iets te vieren hebt. De service is geheel volgens het boekje en het personeel legt je echt in de watten. Het eten is niet enorm spannend, maar wel toegankelijk en perfect bereid. Ik vind zelf de prijs-kwaliteit verhouding niet super, maar dat is meer persoonlijk (aangezien ik van een spannendere keuken houd). Voor een klassiek avondje uit is dit de plek.

Op de eerste verdieping van het restaurant vind je “Upstairs”, dat een meer betaalbare kaart heeft. Dat restaurant komt op mij echter nogal rustig over, dus zou ik niet direct aanraden als je in Londen bent. Het is wel erg geschikt om te eten met een grotere groep.

 

The Dairy

Hier MOET je echt eten. Het restaurant serveert een “moderne Britse keuken” met gerechten zoals: paddestoelen ketchup met Cheddarsoesjes, hert met schorseneer en geroosterde knoflook, beenmerg agnolotti (een soort ravioli), kippenlevermousse, kool gevuld met blauwe kaas en nog veel meer. De kaart wisselt regelmatig, afhankelijk van de produce van hun leveranciers. Ook leuk: ze hebben een moestuin op het dak.

 

Counter Culture

Het kleine broertje van the Dairy en even fantastisch. Dit ini-mini restaurantje zit naast The Dairy en serveert dezelfde stijl gerechten, alleen nog net iets spannender. Niet geschikt voor uitgebreid tafelen (het heeft alleen een bar), wel super voor date-nights met cocktails, geweldig eten en persoonlijke service. Dit restaurant staat ook in de Top 10 van best restaurants in Londen volgens de Time Out.

Megans clapham

Megans

Megans is nog niet zo lang open, maar nu al DE hotspot in de buurt. Deze gigantische tent staat vooral bekend om haar insta-waardige interieur en bottomless brunch. Het eten is Midden-Oosters, maar wel een beetje standaard.

 

W/C

Deze wijnbar bevindt zich in het voormalige publieke toilet van het metrostation. Dit super knusse tentje heeft maar een beperkt aantal tafeltjes, dus soms zul je even moeten wachten. Op het menu staat wijn en charcuterie. Super om de avond mee te beginnen.

 

Joe’s Public

Ook in het metrostation: Joe’s Public. Joe’s serveert heerlijke pizza by the slice. Favoriet bij iedereen die eerst wat drankjes in de omliggende pubs heeft gedaan, maar je kunt ook aan de bar eten.

minnow clapham londen

Mama Lan

Mama Lan serveert modern Chinees eten, streetfood style. Denk aan handgemaakte dumpling en noedelsoep. De Tsingtao biertjes mogen niet ontbreken. Ideaal voor snelle hap en zeer betaalbaar.

 

Minnow

Minnow zit pas sinds afgelopen zomer aan de Common (het park), maar staat nu al hoog in alle hotspot lijstjes. Niet zo gek ook: de gevel is onwijs Instagram-waardig en ze serveren een goede brunch, cocktails, aperitivo en modern Brits eten om te delen.

 

Moen & Sons

Ik eet geen vlees, maar zelfs ik kan deze slagerij waarderen. De winkel is prachtig ingericht en naast vlees verkopen ze ook allerlei andere delicatessen. Zaterdag staat hier vaak een rij, dus ik geloof dat de producten ook erg goed zijn!

Radio Alice London

Radio Alice

Radio Alica was eerst alleen in Hoxton te vinden – Oost London, om de hoek bij bekende namen als Jamies Fifteen, Hoxton Hotel en The Breakfast Club. Als je het daar, met een zeer hip(ster) publiek, kan maken, dan kan je het overal. Ik ben dus ook heel blij met hun tweede vestiging in mijn buurtje! Bij Radio Alice serveren ze sourdough pizza gemaakt van biologische ingrediënten. Heerlijk dun en vers. Top voor een snel diner met aansluitend een film in de bioscoop aan de overkant van de straat.

 

Nog meer leuks

Dit is slechts een kleine selectie van al het leuks dat Clapham te bieden heeft. Andere aanraders zijn Sorella (zusje van The Dairy met Italiaans eten), The Common of Brickwood voor koffie, METRO voor hun goede terras of Nr. 32 voor brunch op hun rooftop en cocktails.

En om dit alles af te toppen is er elke zaterdagmorgen een farmers market, met kaas en olijven en gebakjes en fruit en brood en en….. Je hoort het: ik ga hier nooit meer weg!

Dit is alleen het stukje dat Clapham Old Town wordt genoemd. In feite is Clapham nog veel groter, zeker als je ook delen van de buurt Battersea meerekent. Dan werd de lijst al helemaal intens lang dus dat heb ik maar niet gedaan. Dit is allemaal op loopafstand van het metrostration Clapham Common.

 

Gerelateerde posts