Amsterdamse huisjes taartjes

Je kunt de meisjes wel uit Amsterdam halen…..

Tegenwoordig woont alleen Amber nog in Amsterdam, maar wij zijn alle drie nog steeds dol op de stad!

Lekker cliché, maar ook wij hebben ons tijdens de coronacrisis op het bakken gestort. Het is ook zo’n fijne weekendactiviteit: je hoeft er je huis niet voor uit, je bent even lekker bezig en het resultaat is ook nog eens (hopelijk dan) heerlijk!

Dit bakprojectje is echt een topper. Ziet er fantastisch uit, maar is niet al te lastig om te maken.

Als vulling voor deze taartjes gebruikten wij een ouderwets appeltaartmengsel. Dat paste wel goed in het herfstsfeertje. Maar je kunt hier natuurlijk alle kanten mee op, bijvoorbeeld:

  • Pompoen blokjes en speculaaskruiden, rozijnen en amandelen
  • Blauwe bessen en citroen
  • Hartige vulling zoals kipragout of groenten curry

Deze Amsterdamse huisjes taartjes zijn natuurlijk perfect voor dit weekend met de (geheime) intocht van Sinterklaas. Sinterklaas is ons allerlievelingste feest, dus wij gaan de intocht sowieso kijken op tv. Wellicht dat er zelfs een schoen wordt gezet.

Mocht jij nu ook van Sinterklaas houden, check dan ook zeker onze Sint collectie even. Inclusief kaart met Amsterdamse huisjes! Als dat geen match is….

Amsterdamse huisjes taartjes

Ingrediënten

2 rollen vers bladerdeeg
5 fris zure appels zoals Elstar
2 el citroensap
1 el kaneelpoeder
1 el suiker
Een handje rozijnen
1 ei

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Beng de stukjes appel met de rest van de ingrediënten (behalve het ei!) in een kom.

Rol het bladerdeeg uit. Teken huisjes op een vel bakpapier en knip uit. Maak de huisjes niet te ingewikkeld. Wij maakten drie verschillende soorten huisjes: een gewoon huis, een trapgevel en een klokgevel. Online kun je mega veel voorbeelden vinden.

Leg de huisjes op het bladerdeeg en snijd uit. Bewaar de randjes voor raampjes en deuren.
Voor drie huisjes moet je zes huizen uitsnijden.

Leg op elk huisje een handje van het appeltaartmengsel. Leg een ander lapje bladerdeeg erop. Zorg dat je de randjes goed aandrukt.

Klop het eitje los en besmeer alle huisjes ermee.

Bak de taartjes in de oven voor zo’n 20 minuten, tot ze goudbruin kleuren.

[crp]

Gerelateerde posts