Paashaas cake

Wil je last-minute nog iets leuks op tafel zetten met Pasen? Maak dan deze Paashaas cake! Deze cake in de vorm van een konijn of haas is zo gepiept en is het perfecte toetje voor een Paasbrunch.

paashaas cake

Gaan jullie Pasen vieren dit weekend? Wij houden een gezellige Paasbrunch met elkaar, waarvoor we allemaal iets meebrengen. Zoals  je wellicht al hebt gezien op Instagram, ben ik (Roos) pas naar Nederland verhuisd dus ik wilde iets meebrengen dat gemakkelijk klaar te maken is.

Voor deze Paashaas cake gebruikte ik een cake uit de supermarkt. Je kunt natuurlijk ook zelf een cake bakken, maar eigenlijk werkt een kleffe cake juist beter. Ik gebruikte ook kant en klare botercrème voor op de cake. Zoals ik al zei: ik ging voor gemak dit keer!

De oren van de haas maakte ik van fondant.

Ingrediënten:

  • Kant en klare cake
  • Bakje botercrème (300 g)
  • Paarse kleurstof
  • Geraspte kokos
  • Roze en witte fondant
  • Paaseitjes
cake stap 1

Maak een inkeping in de cake om het hoofdje van het konijn te vormen. Gooi de resten cake niet weg, die gebruik je voor de staart! Maak je vinger een beetje nat en kneed de cake een beetje in model.

Meng de botercrème met een paar drupjes kleurstof tot de gewenste kleur. Smeer de cake in met de botercrème.

Rol een lap witte fondant uit en snijd twee oren uit. Rol ook de roze fondant uit en snijd twee kleinere ovalen voor het midden van de oren uit. Maak de roze fondant een beetje nat en plak vast op de witte. Snijd ook een klein driehoekje uit voor het snuitje. Plaats de oren in de inkeping in de cake.

Verkruimel de restjes cake en meng met een lepel geraspte kokos. Meng een lepeltje botercrème erdoor en rol tot een bal. Bestrooi de bal met meer kokossnippers en plak vast als staartje.

Gerelateerde posts