Pasen cakepops

Pasen is natuurlijk bij uitstek de feestdag voor een gezellige uitgebreide brunch met familie. Helaas kan dat niet doorgaan dit jaar. Desalniettemin zijn wij wel van plan Pasen te gaan vieren, we maken er maar het beste van!

Deze Pasen cakepops zien er niet alleen gezellig uit, ze zijn ook echt mega lekker. Ik bedoel: bonken cake met roomkaas. Met een laag fondant (lees: puur suiker). Wie houdt daar nu niet van?

Het bekleden van de cakepops met fondant is best even een werkje. Houdt hier dus rekening mee. Ik had dat namelijk niet voorzien en dacht het ‘wel even snel af te maken’ voor ik ging lunchen. Vervolgens stikchagrijnig en hangry natuurlijk, oeps.

Buiten dat is het maken van cakepops een, eh, piece of cake. Zeker als je een kant en klare cake koopt. Daarmee is dit een super leuk recept om samen met de kinderen te doen. De rotzooi achteraf valt ook best mee!

Pasen cakepops

Ingrediënten

450 g roombotercake
100 g roomkaas (zoals Philadelphia)
Fondant in verschillende kleuren en witte fondant
2 blokjes pure chocola

Satéprikkers
Tandenborstel

Zo maak je de Pasen cakepops

 
Verkruimel de cake zo klein mogelijk. Dit kan je in een keukenmachine doen, of met je handen. Voeg de roomkaas toe en meng tot een glad geheel.
Vorm er bolletjes van van ongeveer 4cm groot. Kneed de bolletjes in een ei vorm en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Meng de gekleurde fondant met witte fondant zodat het een mooi pastelkleurtje wordt. Rol het fondant uit in een grote lap. Maak het fondant een klein beetje vochtig door er met een natte vinger overheen te wrijven en bekleed dan de cakeballetjes met de fondant. Als het fondant scheurt, kan je het een beetje vochtig maken en weer aan elkaar ‘plakken’.

Laat de cakepops wederom even rusten tot het fondant helemaal droog is.

Steek de satéprikkers in de cakepops.

Smelt de chocola au-bain-marie of in de magnetron. Dip de tandenborstel in de chocola en maak hiermee spikkels op de eieren.

 

 

Gerelateerde posts