chocolade meringue recept

Twee simpele bakrecepten om dit weekend te proberen

Van zuurdesem tot banenbrood, tijdens deze coronacrisis is de hele wereld massaal aan het bakken geslagen. Bakkken is dan ook een heel fijne weekend activiteit. Het is een rustgevend proces en mooi om te zien hoe je met simpele ingrediënten iets heerlijks kunt maken. Plus, je hoeft er de deur niet voor uit wat erg handig is in deze tijden!

Voor bakken heb je voornamelijk een beetje geduld en precisie nodig. Je hoeft echt geen keukenprinses te zijn! Dus vandaag delen we graag twee simpele bakprojecten om dit weekend je tanden in te zetten! (Gut wat zijn we grappig he)

Blondies

Het blonde zusje van de brownie, even chewy en overheerlijk. Je kunt variëren met de nootjes en andere ‘stukjes’, voor maximaal 200 gram. Ik gebruikte stukjes witte chocola en cranberries, maar bijvoorbeeld hazelnoten of walnoten zijn ook erg lekker. Ik smolt de boter in een pannetje en liet dat expres een klein beetje aanbranden voor die fantastische burnt butter smaak.

Ingrediënten

 • 230 boter
 • 250 g donkerbruine suiker
 • 100 g suiker
 • 2 eieren
 • 1 eigeel
 • 2 tl vanille extract
 • 285 gr bloem
 • 2 el maizena
 • snufje bakpoeder
 • 1 tl zout
 • 100 g witte chocolade chips
 • 100 g cranberries

blondies recept bakken brownies

Blondies recept

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een brownievorm met bakpapier.

Smelt de boter in een pannetje tot het een lichtbruine kleur krijgt. Voeg de suiker toe en roer door.

Voeg de eieren, eidooier en het vanille extract toe en roer tot alles een geheel is geworden.

Mix in een aparte kom de bloem, maizena, bakpoeder en zout.

Roer geleidelijk de droge ingrediënten door de natte. Voeg de stukjes chocola en cranberries toe en schep om.

Stort het mengsel in de brownievorm en bak gaar in 25 – 30 minuten. De blondies zijn klaar als je een satéprikker in het midden kunt steken en deze er schoon uitkomt.

chocolade meringue recept fritsy

Chocolade meringues

Deze chocolade meringues zijn er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog een godsgruwelijk lekker. En helemaal niet moeilijk om te maken! Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je mixer en mengkom volledig vetvrij zijn, anders kloppen de eiwitten niet goed stijf. Maak ze van te voren dus goed schoon en giet er eventueel een scheutje citroensap in.

Ingrediënten

Eiwit van 3 eieren
150 gr kristalsuiker
Snufje zout
1 tl maizena
75 gr pure chocola

Chocolade meringues recept

Verwarm de oven voor op 100ºC.

Voeg het zout en maizena toe aan de eiwitten. Klop met een mixer tot zacht schuim. Voeg de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot de eiwitten pieken en glanzen. Je moet de mengkom op zijn kop kunnen houden zonder dat er iets uitvalt.

Smelt de chocola au-bain-marie of in de magenoten. Spatel de gesmolten chocola door de eiwitten. Meng het niet te veel, zo blijf je een mooi gemarmerd effect hebben.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van 2 eetlepels bergjes eiwitschuim op de bakplaat. Bak de meringues voor zo’n anderhalf uur in de oven.

 

chocolade meringue recept

Gerelateerde posts