Zelfgemaakte tortillachips met bieslookdip - FRITSY
Een designstudio voor kaarten en posters opgericht door drie zussen
kaarten, posters, waterverf, aquarel, verf, schilderen, diy, knutselen, cadeautjes, geboortekaarten, geboortekaartjes, uitnodigingen, stationary
16994
post-template-default,single,single-post,postid-16994,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Zelfgemaakte tortillachips met bieslookdip

Zelfgemaakte tortillachips met bieslookdip

Deze krokante zelfgemaakte tortillachips zijn gemakkelijk te maken van wraps, heerlijk bij al je favoriete dips en vele malen gezonder dan die uit een zak. Je kunt de chips op smaak brengen met je favoriete kruiden.

Na het eten van wraps, hebben wij vaak een aantal over. Weggooien van eten vinden wij mega zonde, dus we proberen altijd een creatieve oplossing te vinden. Een rondje Googlen en Pinteresten (is dat een woord?) leerde ons dat je gemakkelijk zelf chips kunt maken van wraps.

Samen met deze bieslookdip zijn deze tortillachips een top receptje voor het weekend. Snel klaar, maar mega lekker! Wij gebruikten komijn en paprikapoeder als kruiden, maar je kunt hiermee variëren.

Ingrediënten tortillachips

  • 3 tortillawraps
  • 1 el olijfolie
  • 1 el gedroogde kruiden
  • snufje zout

Ingrediënten bieslookdip

  • 80 ml kwark
  • 2 el mayonnaise
  • Bieslook, een klein bosje
  • 1 tl knoflookpoeder

 

Verwarm de oven voor op 190ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de drie wraps netjes op elkaar en snijd ze in drie repen. Snijd vervolgens elke reep in kleine driehoekjes.

Hussel de wraps in een kom om met de olie, zout en kruiden. Spreid uit over de bakplaat.

Bak de wraps in de oven voor zo’n 10 minuten, tot ze goudbruin kleuren.

Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes. Meng de kwark met de mayonaisse, bieslook en knoflookpoeder. Voeg eventueel een snufje zout toe.