Cactus Schilderij Tutorial - FRITSY
Een designstudio voor kaarten en posters opgericht door drie zussen
kaarten, posters, waterverf, aquarel, verf, schilderen, diy, knutselen, cadeautjes, geboortekaarten, geboortekaartjes, uitnodigingen, stationary
18705
post-template-default,single,single-post,postid-18705,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Cactus Schilderij Tutorial

cactus schilderen waterverf tutorial

Cactus Schilderij Tutorial

Het sturen van kaartjes is bezig met een revival. Nu we elkaar minder in levende lijve kunnen ontmoeten, blijken veel mensen weer terug te grijpen op de good old kaart. Wij wisten natuurlijk allang dat kaarten sturen heel leuk is, maar wat een kaartje nóg specialer maakt is als je deze zelf schildert!

In deze tutorial delen we onze tips hoe je dit aanpakt, met als eindresultaat deze schattige cactus!

Tips voor de begint

Goede kwaliteit papier maakt echt een enorm verschil. Je kunt voor een habbekrats wat papier kopen, maar goed papier is echt de investering waard.

De tweede tip: gebruik veel water. Heel veel water. Als je niet genoeg water gebruikt, wordt de verf korrelig en gaat je papier kapot. Door veel water te gebruiken ‘glijdt’ de verf mooi over je papier en krijg je dat gewensde waterverf effect.

De laatste tip voor we starten is om in lagen te werken. Door in verschillende lagen te schilderen, kan je gemakkelijk mooie kleurovergangen maken. Laat de lagen tussendoor goed drogen. Als je geen geduld hebt kun je je papier ook drogen met een fohn.

Cactus tutorial

cactus schilderen waterverf tutorial stap 1

Je begint jouw schilderij met een schets van de cactussen. Gum je schets lichtjes weg, zodat je straks geen potlood meer ziet. Je kunt onze schets hier downloaden.

 

Begin met de lichtste kleuren van de cactus en de pot, dus lichtgroen en lichtblauw. Gebruik veel water voor een dun laagje verf.

In de tweede laag begin je met iets meer kleur toe te voegen. Begin op de plekken waar je schaduw valt met een donkerdere kleur groen en een beetje grijs-blauw. Gebruik wederom veel water voor een dunne laag.

 

Stap voor stap ga je meer schaduwen toevoegen aan je cactus en de pot. De schaduw valt in dit voorbeeld aan de linkerkant, dus daar voegen we de meeste kleur toe. Vervaag de kleur richting het midden, door daar meer water te gebruiken.

Wees niet bang om zwart te gebruiken! Zwart geeft diepte aan je tekening. Gebruik een dun kwastje om de verf precies te kunnen aanbrengen.

 

Als laatste schilder je de bloemen. Gebruik roze voor de ondertoon en voeg erna ook nog wat rood toe.