Sinterklaas monchoutaart

Mounchoutaart is al vanaf kinds af aan vaste prik bij ons op verjaardagen. Het is dan ook ZO lekker en niet moeilijk om te maken. Het fijne van monchoutaart is, is dat het een ‘no bake’ taart is – het hoeft slechts op te stijven in de koelkast en dus niet gebakken te worden.Β Voor Sinterklaas maakte Lotte laatst deze prachtige monchoutaart.

De bodem van deze Sinterklaastaart is gemaakt met speculaas, maar je kunt hiervoor ook kruidnoten gebruiken. De vulling houden we neutraal met een beetje vanillesuiker, maar je zou ook geraspte sinaasappelschil kunnen toevoegen. En met de versiering kan je al helemaal alle kanten op! Voor deze taart gebruikten we een chocoladeletter, amadelschaafsel, chocoladepernoten en munten. Al met al een hele machtige taart, dus een klein stukje is voldoende πŸ˜‰

Deze taart komt binnenkort zeker weer op tafel met pakjesavond. Wij zijn benieuwd: vieren jullie Sinterklaas dit jaar?

Sinterklaas monchoutaart

IngrediΓ«nten

  • 300 g speculaas
  • 150-200 g boter
  • 400 g monchou
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • versiering naar keuze

Recept

Vet en springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de speculaas fijn in een blender of met een staafmixer. Heb je geen blender/staafmixer? De koekjes verkruimelen met een deegroller werkt ook. Stop de koekjes dan in een plastic zak en rollen maar!

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de speculaaskruimels door de boter tot het een dikke massa wordt. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.

Maak ondertussen de vulling. Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Mix in een andere kom de monchou met de vanillesuiker luchtig. Schep vervolgens de monchou en slagroom door elkaar tot een geheel. Verdeel de vulling over de taartbodem en strijk glad.

Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Versier de taart met pepernoten, chocolademunten en net wat je leuk vindt. Tip: zet een paar (ijs)stokjes achter je chocoladeletter zodat deze niet kan opvallen.

 

 

Gerelateerde posts