Zelf bruisballen maken

Begin het nieuwe jaar ontspannen met onze DIY bruisballen tutorial. In deze blogpost leer je hoe je makkelijk en snel zelf bruisballen maakt. 

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, kan je er niet omheen: de goede voornemens. Staat “meer ontspannen” bovenaan jouw lijstje? Dan is deze tutorial iets voor jou!

In bad gaan vinden wij ultiem ontspannen. Met een bruisbal creëer je gemakkelijk dat ‘spa-gevoel’ in huis. Afhankelijk van de ingrediënten, zijn bruisballen ook goed voor je huid – zo bevatten deze  bruisballen essentiële oliën en kokosolie. Het resultaat is een lekker zachte huid.

Een zelfgemaakte bruisbal maakt ook gegarandeerd indruk als cadeautje. deze bruisballen het heel goed in een “ontspanningspakket” voor iemand die dat goed kan gebruiken. Succes gegarandeerd.

Tot slot is het maken van bruisballen erg leuk om te doen en een stuk makkelijker dan gedacht. Bonus: het huis rook heerlijk!

Benodigdheden:

  • 240 gram baksoda (ook wel natriumbicarbonaat, baking soda of zuiveringszout genoemd)
  • 150 gram maïzena
  • 100 gram citroenzuur (citric acid)
  • 2 el water
  • 2 el kokosolie
  • 80 gram Epsom salt (ook wel bitterzout genoemd)
  • 5 druppels essentiële oliën
  • Kleurstof voor voedsel
  • Droogbloemen

Zo maak je de bruisballen

De basis ingrediënten voor een bruisbal zijn maïzena, baksoda en citroenzuur. Met alle andere ingrediënten kun je variëren. Zo kan je bijvoorbeeld ook amandel- of olijfolie gebruiken, in plaats van de kokosolie.

Ook met de essentiële oliën kun je variëren. Populaire oliën zijn lavendelolie voor de ontspanning of eucalyptus voor meer energie en bij een verstopte neus, maar online is er vanalles te koop. Voor de bruisballen op de foto gebruikten wij deze lavendel, eucalyptus, citroen en rozemarijn.

Wij gebruikten gele kleurstof en roze voor het voorbeeld. Let goed op dat je kleurstof voor voedsel gebruikt, zodat het veilig is om in te liggen. Dit geldt ook voor de bloemblaadjes – je wilt zeker weten dat deze biologisch afbreekbaar en veilig zijn.

Om de bruisballen te maken heb je tot slot ook een mal nodig. Online zijn die te koop – bijvoorbeeld hier – maar anders kan je ook plastic, vulbare kerstballen gebruiken – zoals deze. We hebben zelfs voorbeelden gezien met muffinvormen!