Pompoen theelichtjes

Ben je van plan om echte pompoenen toe te voegen aan je herfstinterieur? Dan hebben we een creatief idee voor je: maak van deze minipompoenen prachtige theelichthouders! Deze schattige pompoenkaarsjes zorgen 's avonds voor een gezellige sfeer op je herfsttafel of salontafel, perfect passend bij het seizoen.

FRITSY loves Fall 

Bij FRITSY zijn we gek op knutselen in elk seizoen. Onze vader, naar wie FRITSY vernoemd is (kijk hier voor meer over ons), was een leraar en onze moeder een echte knutselenthousiasteling. Thuis waren we echte knutselkampioenen. In de herfst was het een traditie om een herfsttafel te maken. Dit is een traditie die we graag voortzetten met onze eigen kinderen, compleet met kastanje-egeltjes (wie heeft ze niet gemaakt?) en natuurlijk pompoenen! Enge pompoenen zijn niet zo ons ding - ze zijn ook niet erg esthetisch - dus deze pompoen-theelichthouders zijn een leuk alternatief.

Blijven de pompoenen wel mooi?

Absoluut! Was de pompoenen goed voordat je aan de slag gaat. Na het uithollen, week je ze een halfuurtje in warm water met een klein beetje bleek. Hierdoor kun je de pompoenen wekenlang laten staan zonder dat ze gaan schimmelen.


Benodigdheden:

Voor de beste knutsels heb je vaak niet veel nodig. Voor deze DIY heb je alleen waxinelichtjes en een mesje nodig. En natuurlijk, de pompoenen - deze kleine exemplaren kun je gewoon bij de supermarkt of het tuincentrum vinden.


Stappen om pompoen theelichtjes te maken:

  • Was de pompoenen grondig af.
  • Snijd voorzichtig een cirkel uit de bovenkant van de pompoen. Als het lastig is om door de schil heen te komen, kun je er eventueel eerst een gaatje in boren.
  • Hol de pompoen uit met een lepeltje en week ze vervolgens in warm water met een beetje bleek.
  • Plaats je waxinelichtjes in de pompoenen.
  • Geniet van je sfeervolle herfstdecoratie met deze zelfgemaakte pompoen-theelichthouders!