Zelf playdoh maken

zelf playdoh maken

Al vanaf dat mijn zoontje Lex heel klein is, probeer ik met hem te knutselen en creatief bezig te zijn. Het ene project pakt beter uit dan de andere (we delen een hoop #fails op de gram), maar wat hij eigenlijk altijd wel leuk vindt om te doen is kleien. Het leukst vindt hij om er gigantische ballen te kleien. Binnen no time zijn alle gezellige kleurtjes dus één grote bruine brei geworden. De estheet in mij trekt dat heel slecht, dus ik koop regelmatig nieuwe play doh.

Maar je kunt speelklei ook heel goed zelf maken! Je hebt slechts twee ingrediënten nodig, die je wellicht zelfs in huis hebt. Het maken ervan kost slechts een paar minuten, en is een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen.

Ik maakte de klei op vakantie, de benodigdheden zijn gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar. Met een paar koekjesvormen en een botermesje was Lex uren zoet. Of nouja, toch zeker 10 minuten.

Playdoh recept

  • 2 cups maïzena
  • 1 cup crèmespoeling
  • Eetbare kleurstof

Doe de maïzena in verschillende kommen. Voeg de kleurstof per bak toe en voeg daarna beetje bij beetje de conditioner toe en kneed goed door tot je een soepel mengsel krijgt.

Door de kleurstof eerst toe te voegen, krijg je de minste vlekken. Maar tijdens het kneden zal de kleurstof wel afgeven, let daar dus op! Nadat de playdoh is doorgekneed geeft het niet meer af.

De klei droogt redelijk snel uit. Door een beetje water of conditioner toe te voegen wordt de klei weer soepel.