Adresseren en versturen van jouw geboortekaartje

adresseren en versturen geboortekaartjes

Stuur jij nog weleens kaartjes? Waarschijnlijk niet zo vaak en weet je niet precies waar je moet beginnen voor het versturen van jullie geboortekaartje straks.

Geen zorgen! In deze blogpost delen wij onze tips voor het adresseren van versturen van jouw geboortekaartje. 

 

Wie krijgt er een geboortekaartje?

Voordat je begint met het verzamelen van adressen, moet je natuurlijk bedenken aan wie je het geboortekaartje wilt sturen. Om er zeker van te zijn dat je niemand vergeet, kan het handig zijn om in categorieën te werken.

Begin met de directe familie van jou en je partner. Vervolgens kun je denken aan familieleden die wat verder weg staan maar die je wel een kaartje wilt sturen. Maak daarna per vriendenkring een lijstje, zoals je studievrienden, (voormalige) collega's, sportmaatjes of vrienden van een vereniging. Misschien wil je ook een paar vrienden van de familie meenemen op de lijst, zoals mijn schoonmoeder die het leuk vond dat haar bestie ook een kaartje ontving. 

Tot slot is het ook leuk om je verloskundepraktijk een geboortekaart te sturen. 

 

Adressen verzamelen

Het verzamelen van adressen kan behoorlijk tijdrovend zijn, dus begin hier op tijd mee. Gelukkig zijn er online verschillende tools die je hierbij kunnen helpen, zoals:

- Mailbook: na registratie ontvang je een persoonlijke link die je bijvoorbeeld via WhatsApp kunt delen, waarbij de ontvanger wordt gevraagd om het adres te delen.

- Google Forms: hiermee kun je ook eenvoudige formulieren maken die mensen kunnen invullen.

Soms kun je ook adressen delen met anderen in je familie- of vriendenkring, bijvoorbeeld als iemand ook net is bevallen of recentelijk is getrouwd. Controleer dan wel even of er niemand is verhuisd. Je kunt je adreslijst ook opslaan in je account op onze website. 


Enveloppen adresseren

Het kan handig zijn om je enveloppen alvast te bestellen, zodat je deze tijdens je verlof kunt adresseren. 

verweeg je handgeschreven enveloppen? Onderschat dan niet hoeveel tijd dit kost! Misschien kan iemand je hierbij helpen, zoals eerder genoemde schoonmoeder. Let op: kalligrafie letters zien er prachtig uit, maar kunnen ervoor zorgen dat het adres moeilijk leesbaar is en de geboortekaartjes niet goed aankomen. 

Je kunt ook eenvoudig etiketten printen. Zoek op hoe je zo'n document opmaakt en de stickers rollen gewoon uit de printer. Print wel eerst een proefdocumentje uit, voordat je 18 blaadjes verspilt en je computer het raam uit wilt gooien.

 

Sluitzegels 

Om de enveloppen mooi te verzegelen kun je een sluitzegel gebruiken. Het mooist is natuurlijk als deze in de stijl van het geboortekaartje is! 

In de editor kun je gemakkelijk een sluitzegel maken op basis van je geboortekaartje. 

 

Persoonlijke postzegel

Bij PostNL kun je een persoonlijke postzegel maken, wat je kaartje helemaal afmaakt. Kies bijvoorbeeld voor een element uit je geboortekaartje of juist een foto van de baby. Als je hulp nodig hebt bij het ontwerpen van jouw postzegel, laat het dan zeker even weten, we helpen je graag!

 

Bestellen en verzenden

Heb je alle stappen doorlopen voordat de baby wordt verwacht? Zorg ervoor dat je partner toegang heeft tot je account, zodat hij of zij het bestellen van de geboortekaartjes op zich kan nemen. 

Nadat je kindje is geboren, controleer je het geboortekaartje nog een laatste keer op eventuele fouten en plaats je de definitieve bestelling. Als je vóór 18:00 uur op een werkdag bestelt, worden de geboortekaartjes nog dezelfde dag geproduceerd.

Voor kaarten zonder folie wordt je bestelling diezelfde avond nog overgedragen aan DHL. Gewoonlijk kun je je pakket binnen 1-2 werkdagen verwachten (voor bezorging in Nederland). Kies je voor een luxueuze afwerking, zoals foliedruk, dan duurt de productie twee werkdagen. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een track & trace code.

Zodra de kaartjes arriveren, hoef je alleen nog maar de geboortekaartjes in de enveloppen te doen, ze te sluiten en ze naar de dichtstbijzijnde brievenbus te brengen om ze te versturen!

Lees hier ook over onze blogpost over wanneer je een geboortekaartje verstuurd. 

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Laat het ons weten, we helpen je graag!