Wanneer verstuur je een geboortekaartje

 

Hoe heurt 't eigenlijk? In deze blog geven we je tips over het versturen van jouw kaartje voor je kleintje. Want wanneer verstuur je dat nou eigenlijk? En hoe bereid je je goed voor? Lees het hier! 

 

Wanneer geboortekaartje versturen 

Volgens de etiquette verstuur je een geboortekaartje twee dagen na de bevalling. Nu is dat een beetje ouderwets en zul je dierbaren waarschijnlijk al eerder op de hoogte stellen. 

Toch zien wij dat het nog steeds gebruikelijk is om de geboortekaartjes zo snel mogelijk na de geboorte te versturen. Vaak worden de kaartjes nog de dag van de geboorte of op de ochtend erna definitief gemaakt en bestelt.

Maar als dit een weekje duurt is dat echt geen probleem! Ook wanneer je de geboortekaartjes later verstuurt, zal iedereen blij zijn met jouw geboortekaartje. 

Heb je bestelling op een werkdag voor 18.00 uur geplaatst, dan gaan de geboortekaartjes diezelfde werkdag nog in productie. Heb je een kaartje zonder folie, dan wordt je bestelling diezelfde avond nog overgedragen aan DHL. Meestal heb je je pakket dan binnen 1-2 werkdagen (bezorging in NL). Heb je een luxe afwerking gekozen, zoals foliedruk, dan duurt de productie twee werkdagen. 

Zodra de bestelling onderweg is, ontvang je een track & trace code. 

 

Zet alles klaar in je account 

Als je pas bevallen bent, heb je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd. Bereid je daarom goed voor. 

-    Zet je ontwerp van het geboortekaartje helemaal klaar. Zo hoef je alleen nog een paar gegevens aan te passen zoals de datum en tijd
-    Bestel een proefdruk van je kaartje. Zo weet je zeker dat je blij bent met het ontwerp 
-    Wil je extra’s zoals sluitzegels of een mooi raambord? Deze kun je ook alvast ontwerpen en klaarzetten in jouw account 


Enveloppen bestellen 

Bestel ook je enveloppen alvast van te voren. Op die manier kun je ze op je gemak adresseren en schrijven. Je kunt zelfs alvast de postzegels plakken. 
Lees ook onze blog over het adressen en versturen van je geboortekaartje voor alle tips. 


Kraamfeest 

Steeds vaker kiezen ouders ervoor om een kraamfeest te organiseren, waardoor al het kraambezoek in één keer ontvangen kan worden. Vooral wanneer je veel familie en vrienden hebt, biedt een kraamfeest of babyborrel een ideale oplossing. Gewoonlijk wordt het kraamfeest niet op het geboortekaartje zelf vermeld, maar wordt er apart een uitnodiging voor gemaakt. Je kunt gemakkelijk een extra kaartje in dezelfde stijl bestellen met daarop de gegevens van jouw kraamfeest. Deze hoef je dan alleen nog maar bij het geboortekaartje in de envelop te voegen.


Persoonlijke touch

Overweeg ook om een persoonlijke boodschap toe te voegen aan de geboortekaartjes. Hoewel het niet verplicht is, kan het een mooi gebaar zijn om je dankbaarheid te uiten, zeker als je bijvoorbeeld een bijzonder cadeau hebt ontvangen. Een kleine handgeschreven noot kan een groot verschil maken en een blijvende indruk achterlaten bij de ontvangers. Het toevoegen van een persoonlijke touch laat zien dat je de tijd hebt genomen om elk kaartje met zorg en aandacht samen te stellen, wat de ontvangers zeker zullen waarderen.


Tot slot

Tot slot, onthoud dat een geboortekaartje een zeer persoonlijke uitdrukking is. Laat je daarom niet te veel beïnvloeden door de meningen van anderen of wat je online ziet. Het is een unieke manier om jullie liefde voor jullie kindje te uiten, dus volg vooral je eigen gevoel en doe wat het beste bij jou past! 


Kom je ergens niet uit of heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!