Kuikentjes knutselen voor Pasen

Deze paaskuikens zijn een leuk knutselprojectje om samen met de kinderen te doen. De kuikens staan gezellig als aankleding bij de paasbrunch. Je kunt er bijvoorbeeld ook namen op schrijven om te gebruiken voor de tafelschikking. Behalve splitpennen heb je er ook niets speciaals voor nodig!

Met een moeder die een creatieve business runt, kan het natuurlijk niet anders dat mijn zoontje Lex dol is op knutselen. Bijna elk weekend maken we wel iets. Ik spendeer dan ook heel wat uren op Pinterest op zoek naar leuke ideeën. Maar waarom lieve mensen zijn kinderknutsels altijd zo HONDSLELIJK?

Ik ben echt geen “alles-moet-beige-en-pastel-moeder”, maar er zijn grenzen. Die van mij heeft sowieso nog geen benul van wat mooi is (zie ook de playdoh), maar het is ook mijn weekend!

Dus als ik dan iets schattigs tegenkom ben ik helemaal blij. Vandaar deze knutsel vandaag. Ziet er leuk uit, is niet al te moeilijk en levert geen bende op. Winnen toch?!

Kuikens knutselen voor Pasen

  • Dik papier, bijvoorbeeld waterverfpapier
  • Hobby- of acrylverf
  • Geel papier
  • Hobbylijm
  • Wiebeloogjes
  • Splitpennen
  • Oranje potlood

Teken een groot ei op je witte papier. Laat je kindje lekker los gaan met verf op de eieren. Oudere kinderen kunnen mooie patroontjes erop schilderen. De truuk bij kleintjes is om ze slechts 1 à 2 kleuren per keer aan te bieden zodat het geen bruine smurrie wordt. Liefst stiekem toch een beetje pastelkleurtjes.

Knip de eieren uit en knip ze zichzaggend door de midden. Prik een gaatje in de boven en onderkant en maak dit met een splitpen vast.

Knip uit het gele papier een kuikentje en plak dit op de onderkant van het ei. Lijm de wiebeloogjes erop en teken met potlood (of stift) een snaveltje.

Gerelateerde posts