paas pinata

Paas Piñata DIY

Knutselen, snoep en vervolgens het kapot mogen rammen. So basically a kid wildest dream. Dat is een piñata. Het concept ken je vast wel. Maar wist je dat het ook heel makkelijk (en leuk!) is om zélf te maken? In deze DIY leggen wij je stap voor stap uit hoe je deze Paas piñata maakt.

Wij van FRITSY zijn drie zussen (hier lees je meer over ons). Hoewel Amber best een rauwdouwertje was vroeger, waren we toch vooral lieve schatjes met staartjes.

Hoe anders is dat nu met mijn (Roos) zoontje Lex. Dat is écht een jongetje. Overal moet op worden geklauterd. Alles is hard en snel en kapot maken en rennen en springen en omvallen en neergooien. Die energie moet ik echt kanaliseren, anders word ik gillend gek. Dus toen mijn neefje en nichtje kwamen logeren wist ik: er moet een piñata komen. Kunnen we rustig knutselen, high worden van de snoep en tot slot alles eruit rammen.

Het maken van een piñata is leuk voor kinderen van alle leeftijden, lekker kliederen met papier maché. Je kunt het ook echt voor alle gelegenheden maken, op Pinterest vind je de meest creatieve ideeën. Voor het papier maché heb je niets bijzonders nodig, de lijm maak je zelfs ook helemaal zelf! Op de versiering kan je natuurlijk helemaal los met glitters enzo.

Tip van Flip: maak voor ieder kind een eigen piñata. Zo krijg je ook geen gezeik wie welk snoep mag hebben, welke kleur dat ding moet worden enzovoorts. Maak zelf een mooie voor de gram en sluit je ogen voor de gedrochten die je kids ervan maken (zie foto’s hieronder, hilarisch!)

Paas Piñata DIY

Benodigdheden voor 1 piñata:

  • 1 cup bloem
  • 2 cup water
  • Kranten
  • 1 ballon
  • Tape of plakband
  • Witte hobbyverf
  • Crêpe papier
  • Knutsellijm of modge podge

Blaas de ballon op en scheur de kranten in reepjes. Meng 1 cup bloem met 2 cups water tot een papje. Doop de krantenslierten in je ‘lijm’ en beplak je ballon ermee. De papier maché moet wel drie tot vier lagen dik op de ballon. Laat een nachtje drogen.

Knip met een schaar een klepje in de zijkant van je piñata en prik de ballon kapot. Vul je piñata met snoep en paaseitjes. Plak je klepje dicht met een beetje tape. Als er scheuren in je papier mâche zijn gekomen, kun je die ook gewoon vast tapen.

Verf de piñata wit en laat even drogen. Versier de pinata met propjes of reepjes crêpe papier dat je erop plakt met knutsellijm. Voor jongere kinderen is modge podge en een kwastje wat makkelijker te hanteren. Laat even drogen en smashen maar!

pinata zelf maken
Tsja zo kan het natuurlijk ook! 😉
paas pinata

Gerelateerde posts