Sinterklaas pakhuis diy

Pietenpakhuis DIY

Sinterklaas is weer in het land dus het is weer tijd voor Sinterklaas knutsels! Een super leuk project om mee aan de slag te gaan is dit poppenhuis omgetoverd tot Pietenpakhuis.

De afgelopen jaren deelden we al een hoop Sinterklaas content op de blog, zoals:

En vergeet natuurlijk onze Sinterklaaskaarten niet!

Het poppenhuis

Om dit pakhuis te maken heb je allereerst natuurlijk een poppenhuis nodig. Je hebt heel veel verschillende houten poppenhuizen, in verschillende prijsklasses. Ik kocht deze op Marktplaats voor €25, nieuw is dit model onder andere hier te koop. De HEMA verkoopt ook een super leuk grachtenpand dat mega geschikt hiervoor zou zijn.

Eerst maakte ik het poppenhuis goed schoon en schuurde het hout. Daarna verfde ik het hele huis in een matte licht beige kleur (Perfection Mat Sahara).

Ik maakte niet teveel veranderingen aan het poppenhuis zelf, zo kan ik het ook nog voor andere dingen gebruiken.

 

Pieten pakhuis

 

Slingers en naamplaatje

Van een stuk lint, cadeaupapier en jute maakte ik de slingers. Ik knipte cadeaupapier en jute in driehoeken en lijmde dat vast aan het lint. Dat bevestigde ik met schilderstape aan het pakjeshuis. Door schilderstape te gebruiken, kun je de versiering straks weer makkelijk verwijderen zonder het Pietenhuis te beschadigen.

Het naamplaatje maakte ik op Canva en printte ik uit op dik papier. Je kunt het hier downloaden. Ook dit bevestigde ik met schilderstape. Vouw daarvoor de tape op zodat je een soort β€˜rolletje’ dubbelzijdig tape krijgt.

Aankleding

Ik had eerst het wilde plan opgevat om van pegdolls (ook wel kegelpoppetjes genoemd) een Sint en Piet te maken maar dat werd me toch teveel gedoe. Bij de HEMA scoorde ik deze schattige vingerpoppetjes. Een paar ingepakte houten blokjes deden dienst als cadeautjes. M’n zoontje is nog nooit zo blij geweest met blokken nadat hij ze natuurlijk wilde uitpakken.

Sinterklaas pakhuis diy

Gerelateerde posts