pompoenen DIY waxinelichthouders kaarshouders kaarsen

Pompoenen waxinelichthouders

De herfst is met uitstek het seizoen om het binnen gezellig te maken. Bijvoorbeeld met deze pompoen waxinelichthouders!

Wij vinden het alle drie heerlijk om lekker bezig te zijn in huis. Bloemetje kopen, kaarsjes, een leuke vintage vonst om hoekjes creëren, je kent het wel. Het liefst passen we de decoratie aan op het seizoen. Dus pompoenen voor deze tijd van het jaar.

Dit brengt meteen herinerringen omhoog aan de herfsttafels die we vroeger thuis altijd maakten. Op zondag gingen we vaak wandelen en in de herfst verzamelden we dan mooie blaadjes, denne-appels en eikels om deze thuis mooi uit te stallen op een tafel. Eigenlijk hetzelfde wat we nu ook nog steeds doen in huis.

De meeste pompoenversiering die ik online vond, vond ik niet zo mooi. Héél veel Halloween dingen. Nu ben ik doodsbang voor alles wat “griezelig” is, dus Halloween is zeker niet aan mij besteed.

Deze DIY vond ik echter wél een heel leuk idee! Het was ook absoluut niet veel werk en de benodigdheden heb je vast wel ergens in een keukenlaatje liggen.

Tipje: Spuit de pompoenen om de paar dagen in met een beetje bleekwater. Dit doodt bacterieën en zorgt er dus voor dat je pompoenen langer mee gaan en niet gaan schimmelen.

Pompoen waxinelichthouders

pompoenen DIY waxinelichthouders kaarshouders kaarsen fritsy tutorial zelf maken herfst gezellig decoratie sfeer lezen kaarslicht stap voor stap knutselen crafts

Benodigheden:

  • Kleine pompoenen
  • Koekjes uitsteekvorm
  • Mesje en lepeltje
  • Waxinelichtjes

 

Steek de uitsteekvorm in de pompoen. Wiebel de vorm een beetje heen en weer. Steek een paar keer opnieuw in de pompoen, tot het vruchtvlees los komt. Snijd met een mesje de uitgestoken vorm los en schraap met een lepeltje de binnenkant leeg.

Plaats de waxinelichtjes in de pompoenen.

pompoenen DIY waxinelichthouders kaarshouders kaarsen fritsy tutorial zelf maken herfst gezellig decoratie sfeer lezen kaarslicht

pompoenen DIY waxinelichthouders kaarshouders kaarsen

Gerelateerde posts