Chocolade biscotti

Italië is van ons alle drie het favoriete vakantieland. Als kind kwamen we er bijna elke zomer. Naast het heerlijke weer, zijn we ook dol op het Italiaanse eten. Pizza natuurlijk, maar ook van Italiaans gebak krijgen wij geen genoeg!

Echt typisch Italiaans zijn biscotti: harde koekjes om in je espresso te dopen. Biscotti betekent letterlijk twee keer (bis) gebakken (cotti). Je bakt deze koekjes dus twee keer! Hierdoor zijn ze extra lang houdbaar.

Koekjesdeeg

Sinds ik (Roos) zwanger ben, ben ik elke dag mega vroeg wakker. Nou ben ik altijd al een vroege vogel geweest, maar tegenwoordig word ik vrijwel dagelijks om 6 uur wakker. Ook in het weekend. Tsja, alvast maar wennen aan het leven met een baby denk ik?

Om de tijd een beetje te doden, bak ik dan graag iets lekkers. Afgelopen week waren het deze koekjes. Er was een vriend te logeren die hier maar al te vrolijk van werd. We hadden namelijk koekjesdeeg als ontbijt! Het deeg was misschien nog wel lekkerder dan de koekjes….

Ga jij deze chocolade biscotti ook maken? Laat het dan zeker even weten!

Ingrediënten

100 g boter
150 g witte basterdsuiker
2 eieren
350 g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl zout
100 g extra pure chocola

Zo maak je de chocolade biscotti:

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Mix in een kom de boter en suiker tot een romig geheel.

Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een gladde massa.

Zeef de bloem boven de kom en voeg ook het bakpoeder en zout toe. Kneep het geheel tot een soepel deeg.

Hak de chocola in fijne stukjes en meng dit door het deeg.

Kneed twee dikke “worsten” van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk de staven een beetje glad met de achterkant van een natgemaakte lepel.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het deeg voor zo’n 20 minuten.

Haal de staven uit de oven en leg ze op je werkblad. Snijd in plakken van ongeveer 2 centimeter dik en leg de koekjes op de bakplaat. Bak de koekjes nogmaals 20 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.

Gerelateerde posts