cakepops recept herfst pompoen halloween

Halloween cakepops

HOE schattig zijn deze pompoen cakepops? Toch net even wat anders dan cupcakes. Deze Halloween cakepops zijn makkelijk om te maken en heel erg lekker. Met een vulling van cake, speculaaskruiden en sinaasappel hebben ze een heerlijk herfstige smaak.

cakepops halloween

Ik had eigenlijk nooit iets met Halloween. Te griezelig en te Amerikaans. Maar het is stiekem toch wel erg leuk om bij alle feestdagen stil te staan. Tijdens de lockdowns greep ik alles aan om het thuis gezellig te maken. Ik was altijd al dol op knutselen en bakken, maar sindsdien is het helemaal uit de hand gelopen. Elk weekend ben ik wel bezig met een paar projectjes!

Deze pompoen cakepops maakte ik vorig weekend. Ik gebruikte een kant en klare cake voor de vulling. Je kan natuurlijk eerst zelf een cake bakken, maar zo fanatiek ben ik zelfs niet. Voor het glazuur gebruik je candy melts, ook wel deco melts genoemd. Dat is een soort witte chocola dat makkelijk smelt en dat je ook heel goed kunt gebruiken voor dripcakes en dergelijke. Ik kocht de candy melt online, net als de lolli stokjes. Je zou eventueel ook witte chocola met oranje kleurstof kunnen gebruiken voor de coating en satéprikkers als stokje.

Recept Halloween cakepops

Ingrediënten

  • 500 g boerencake
  • 200 g roomkaas
  • 2 el speculaaskruiden
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 el sinaasappelsap
  • 1 zakje deco melt à 250 g
  • 2 stukjes pure chocola
  • Lollistokjes

Verkruimel de cake. Dit kun je met je handen doen, of in een keukenmachine. Voeg de roomkaas, kruiden, sinaasappelschil en sinaasappelsap toe. Meng alles tot één massa.

Maak kleine bolletjes van het cakemengsel ongeveer ter grootte van een golfbal. Leg op een bord of schaal en laat de cakepops minsten 1 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de deco melts in een kommetje au bain marie (boven een pan met heet water) of in de magnetron. Let op: je wilt dat de melt niet te heet worden, dan wordt het te vloeibaar.

Dip de stokjes een stukje in de melts en steek de stokjes dan in de balletjes, zo blijven de stokjes goed vast zitten. Dip dan de cake pops in de oranje melts en laat dit uitharden.

Smelt in een ander bakje de pure chocola. Gebruik een prikkertje of klein kwastje om met de gesmolten chocola het gezichtje op de pompoen te tekenen.

cakepops pompoen

 

 

 

cakepops recept herfst pompoen halloween

Gerelateerde posts