Halloween Chocolade Bark

Happy Halloween! Normaliter ben ik niet zo van het Halloween gedoe; te Amerikaans, te griezelig. Maar wij grijpen elk moment aan om het thuis een feestelijk te maken, dus dan ook maar zo’n hysterisch feest.

Chocolade bark doet denken aan roaky road: gesmolten chocoladebrokken gevuld met allerlei lekkers. Het verschil is dat je de chocola uitsmeert als een plak en het dan bestrooit met je toppings. De plak chocola heeft iets weg van een boomschors, vandaar de naam bark.

Dit recept ziet er misschien lastig uit, maar het is echt super simpel om te maken. Als je kinderen hebt, is het ook leuk om die erbij te betrekken. Zij zullen het vast heel leuk vinden om hun eigen bark te versieren.

In dit recept gebruik ik witte chocola en oranje kleurstof. Drup de kleurstof op de chocola en met een satéprikker creëer je vervolgens een mooi swirly effect. Als topping koos ik chocoladepompoenen, chocolade chips, jelly slangen, tandjes en glitters. Want van glitters wordt alles leuker. De oogjes maakte ik van witte en zwarte fondant.

Je kunt met chocolade bark natuurlijk alle kanten op. Je kunt het enigszins gezond houden door pure chocola te gebruiken met een topping van cranberry en noten, of juist all-out zoet gaat met marhsmallows, zure matten en ander snoep. Een Sinterklaas chocolade bark met pepernoten staat hier ook al op de planning! Wat lijkt jou lekker?

chocolade bark halloween recept

Halloween chocolade bark recept

Ingrediënten voor één kleine bakplaat:

  • 300g witte chocola
  • Oranje kleurstof
  • Toppings zoals snoep, glitter, strooisel of nootjes – ongeveer een hand vol

Smelt de chocola in de magnetron. Om dat de doen zet je de chocola om half vermogen en verwarm je de chocola in intervallen van 30 seconden. Roer tussendoor.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort de chocola erop. Spreidt de gesmolten chocola uit over de bakplaat met een spatel tot ongeveer 0,5 cm dik.

Bestrooi de gesmolten chocola met je toppings. De chocola wordt niet snel hard, dus je kunt hier gerust even de tijd voor nemen.

Zet je chocolade bark voor minstens 3 uur in de koelkast, tot het geheel hard is geworden.

Breek in stukken.

chocolade bark recept fritsy halloween oktober

 

Gerelateerde posts