regenboog koekjes pride

Regenboogkoekjes

Van deze koekjes word je toch blij? Ter ere van Pride bakten wij deze regenboogkoekjes.

De basis voor deze koekjes zijn weer de good old suikerkoekjes. Deze stevige koekjes behouden mooi hun vorm en zijn daarmee de ideale koekjes om te versieren. Suikerkoekjes zijn heel makkelijk om zelf te bakken. Je klopt boter en suiker luchtig, mixt er een eitje doorheen, en kneed dan het bloem erdoor. In dit recept gebruikten we een beetje citroensap om ze een lekker friszoete smaak te geven.

Het koekjesdeeg koel je voordat je het bakt, zodat de koekjes nog mooier uit de oven komen. Tip van Flip: rol je deeg alvast uit alvorens het te koelen anders zit je met een keiharde bol deeg.

Voor het uitsteken gebruikten wij een groot glas. Vervolgens sneden we de rondjes door de midden voor de regenboogvorm. Er was geen gekleurd fondant te krijgen in mijn supermarkt dus ik mengde een beetje kleurstof door wit fondant. Dit geeft ook wel een mooi marmer effect. Je kunt uiteraard ook gekleurd fondant gebruiken.

De regenboog koekjes zijn ook heel leuk voor een bohostyle kinderverjaardag, zeker als je dan iets meer aardtinten gebruikt.

Je zou deze koekjes ook heel leuk kunnen gebruiken als traktatie samen met onze regenboog kaart natuurlijk!

regenboog koekjes zelf bakken traktatie

Ingrediënten:

  • 200 g witte basterdsuiker
  • 200 g boter
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl citroensap
  • 1 ei
  • 400 g bloem

Zo maak je de regenboogkoekjes

Mix de suiker met de boter tot een romige massa. Voeg het ei en vanille extract toe en mix tot het in het geheel is opgenomen.

Voeg de bloem toe en meng tot een stevig deeg. Rol het deeg uit en laat het een uur koelen in de koelkast.

Rol het deeg verder uit tot ongeveer ½ cm dik op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik een uitsteekvorm of een glas om rondjes te steken van het deeg.

Snijd met een scherp mes de rondjes door de helft.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gaar in de oven op 180º voor zo’n 10 – 12 minuten. De koekjes zijn klaar als de randjes goudbruin kleuren.

Laat de koekjes goed afkoelen op een rooster.

Ga terwijl de koekjes in de oven liggen aan de slag met je fondant. De regenboog komt tot stand door verschillende groottes rondjes op elkaar te plakken en deze vervolgens door de midden te snijden.

Meng de kleurstof door de witte fondant en rol uit tot een dunne plak en en steek rondjes uit met een glas of koekjessteker.

Gebruik verschillende maten om grotere en kleinere rondjes uit te steken van je verschillende kleuren. Fondant plakt als je het een beetje nat maakt, en zo plak je de rondjes op elkaar.

Laat de rondjes fondant even een beetje uitharden en snijd ze dan door de midden.

“Lijm” je fondant vast op je koekjes door de onderkant nat te maken en goed aan te drukken op de koekjes.

regenboog koekjes zelf bakken verjaardag

regenboog koekjes pride

Gerelateerde posts